Activiteiten

Activiteiten

Het is ons doel om de omgeving van Polopos mooi in kaart te brengen! Dit doen wij aan de hand van sportactiviteiten. Deze activiteiten gaan wij graag doen met onze gasten. Zo kunnen we fietsen. hardlopen. wandelen, en nog veel meer! 

Ga jij op vakantie in de provincie Granada? Kijk dan even goed op deze pagina want wij willen de leukste (sport) activiteiten aan jou laten zien! 

Mountainbiken

Polopos ligt op 800 meter hoogte in de bergen. Om deze reden hebben wij mountainbikes aangeschaft voor onze gasten. Er zijn tal van opties qua routes vanuit Polopos. Als je vanuit Polopos de bergen in trekt met de mountainbike is er een mooie tocht van ruim anderhalf uur die je over de bergrug en de geasfalteerde weg weer terug brengt in het dorp. Een prachtige route waarbij je vanaf de bergtop continu prachtig uitzicht hebt op Polopos, de zee, de Alpujarras en het strand. Ook kun je naar verschillende naastgelegen dorpjes fietsen. Bijvoorbeeld naar het dorp Sorvilan dat iets  verder in de Alpujarras ligt. Een mooie en vrij pittige tocht van ongeveer 3 uur. Specificaties van de fiets: deze ATB is uitgerust met Magura hydraulische remmen en geveerde voorvork. Voorzien van Shimano Deore XT afmontage of vergelijkbaar.

Wandelen

In de bergen rondom Polopos is het prachtig wandelen. Wij kunnen je verschillende wandelroutes aanraden, neem contact met ons op voor meer informatie. Zo is er bijvoorbeeld een fantastische wandeling vanuit Polopos naar een verlaten dorp in de buurt. Je vindt hier half ingestorte huizen midden in de bergen, waarvan wij de verhalen van het verleden kunnen vertellen.

Wintersport

Polopos is een geweldige uitvalsbasis voor een paar dagen skiën in de de Sierra Nevada. Op een uur rijden vanaf Polopos, in de buurt van provincie hoofdstad Granada, kom je terecht in het skigebied. Een prachtig gebied dat zich kenmerkt door zowel uitzicht op de zee als uitzicht op de stad. Een uniek skigebied dat nog relatief onbekend is bij buitenlandse toeristen!

Avontuurlijke wandelingen

In de omgeving van Polopos zijn ook een aantal hele avontuurlijke wandelingen te maken. Een stukje rijden brengt je in de prachtige verschillende landschappen van Andalusië. Wij zijn groot fan van de volgende wandelingen:
- Los Cahorros: Een wandeling in de buurt van de provinciehoofdstad Granada. Een tocht op de rand van het Berggebied Sierra Nevada. Er zijn een aantal verschillende routes met afstanden tussen de 7,5 en 44 kilometer. De route van 10 kilometer brengt je na wat klimmen en klauteren bij een aantal hangbruggen en sluit vervolgens af met een bergwandeling van ongeveer 5 kilometer met prachtig uitzicht over het bergachtige Spaanse landschap.
- Rio Chillar: De Rio Chillar is een rivier die uit mond in de Middellandse zee bij de kustplaats Nerja. Er is een route door de rivier heen. Een super leuke tocht die eindigt bij een prachtige waterval. Langs en door de rivier kom je op prachtige plekken, midden in de Spaanse natuur. Een tocht die te doen is voor jong en oud. Wees niet bang voor natte voeten!
- Caminito del rey: vertaald naar het Nederlands heet deze wandeling "Het Koningspad". Een indrukwekkende en mooie wandeling op grote hoogte tussen 2 rotskliffen in. Voor zowel jong als oud goed te doen.

Watersport

In de directe omgeving van Polopos is er veel plezier te beleven wat betreft watersport. Zo kun je kanoën, suppen en andere activiteiten doen bij verschillende stranden in de buurt. Neem bij interesse contact met ons op, dan kunnen wij dit voor u organiseren.

Tabernas woestijn

Op 1,5 uur rijden van Polopos ligt de wereldberoemde Tabernas Woestijn. Dit is een steenwoestijn in de provincie Almeria. Het is een bijzonder gevoel om in deze grote, droge en hete vlakte te zijn. In deze woestijn zijn ook een aantal bekende westerns opgenomen. De dorpen die speciaal hiervoor zijn gebouwd zijn ook te bezoeken. Je kunt hier prachtig wandelen of je vermaken in één van de themaparken.

Wielrennen

De wegen rondom Polopos zijn ideaal voor de fanatieke wielrenner. De gehele Alpujarras (het berggebied achter Polopos) is voorzien van een prachtig geasfalteerde weg. Om deze reden bieden wij in samenwerking met Bici de la Luz ook wielrenfietsen aan. Specificaties van de fiets: De aluminium Ridley racefietsen met carbonvork zijn uitgevoerd met Shimano Ultegra 11 speed mid compact 52/36 – 11/32 bergverzet.

Reacties gesloten.