De omgeving

Wat is er te doen in de omgeving van Polopos?

Het is ons doel om de omgeving van Polopos mooi in kaart te brengen! Dit doen wij aan de hand van sportactiviteiten. Deze activiteiten gaan wij graag doen met onze gasten. Zo kunnen we fietsen hardlopen en wandelen, maar er is veel meer te doen in de omgeving!

Ga jij op vakantie in de provincie Granada? Kijk dan even goed op deze pagina want wij willen de leukste (sport) activiteiten aan jou laten zien! 

Mountainbiken naar Sorvilan

Polopos is een geweldige uitvalsbasis voor fantastische fietsroutes. Wij zijn gaan fietsen naar het dorp Sorvilan dat iets  verder in de Alpujarras ligt. Een mooie en vrij pittige tocht van ongeveer 3 uur. Met prachtig uitzicht, met de zee aan je rechterhand en een prachtige uitgestrekte bergketen aan je linkerhand. Bekijk hier de route en onze vlog! 

Wandeling langs en door de Rio Chillar

De Rio Chillar is een rivier die uit mond in de Middelandse zee bij de kustplaats Nerja. Er is een route door de rivier heen. Een super leuke tocht die eindigt bij een prachtige waterval. Langs en door de rivier kom je op prachtige plekken, midden in de Spaanse natuur. Een tocht die te doen is voor jong en oud. Wees niet bang voor natte voeten! Bekijk hier de vlog!

Mountainbiken rond Polopos

Als je vanuit Polopos de bergen in trekt met de mountainbike is er een mooie tocht van ruim anderhalf uur die je over de bergrug en de geasfalteerde weg weer terug brengt in het dorp. Een prachtige route waarbij je vanaf de bergtop continu prachtig uitzicht hebt op Polopos, de zee en het strand. 

Los Cahorros

Een wandeling in de buurt van de provinciehoofdstad Granada. Een tocht op de rand van het Berggebied Sierra Nevada. Er zijn een aantal verschillende routes met afstanden tussen de 7,5 en 44 kilometer. De route van 10 kilometer brengt je na wat klimmen en klauteren bij een aantal hangbruggen en sluit vervolgens af met een bergwandeling van ongeveer 5 kilometer met prachtig uitzicht over het bergachtige Spaanse landschap.

Skiën in de Sierra Nevada

Polopos is een geweldige uitvalsbasis voor een paar dagen skiën in de de Sierra Nevada. Op een uur rijden in de buurt van provincie hoofdstad Granada kom je terecht in het skigebied. Een prachtig gebied dat zich kenmerkt door zowel uitzicht op de zee als uitzicht op de stad. Een uniek skigebied dat nog relatief onbekend is!